+48 602 722 602
PL EN DE
Wybrana kraina smaku:
KOLACJA WIGILIJNA

KOLACJA WIGILIJNA

od 90 zł

MENU

W FORMIE BUFETU

90 ZŁ/OSOBA

BUFET ZIMNY

Filety z dorsza w pomidorach z warzywami

Pstrąg na warzywach powlekany galaretką

Sałatka ziemniaczana przekładana jajkiem i buraczkami

Deska pieczonych mięs, karkówka, rolada z boczku, schab

Pieczywo, masło, marynaty

 

BUFET GORĄCY

Zupa grzybowa z domowymi kluseczkami

Wigilijny karp z bakaliami

Pierogi z kapustą i grzybami okraszane cebulką

Kapusta z domowymi łazankami

Ziemniaki pieczone, warzywa pieczone z ziołami

 

BUFET DESEROWY

Kompot z suszu

Piernik

Domowy placek z jabłkami

 

NAPOJE

Kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana

Sok pomarańczowy i jabłkowy

 

MENU

SERWOWANE

120 ZŁ/OSOBA

PRZYSTAWKA

Proszę o wybór jednej z przedstawionych propozycji

Roladka z pstrąga tęczowego serwowana na musie z topinamburu z imbirem

Karp po żydowsku

Pierogi z kapustą i grzybami

Filet z Matiasa na tatarze warzywnym w sosie z gorczycy

Pasztet z dzikiego ptactwa na musie z dyni piżmowej

 

ZUPA

Proszę o wybór jednej z przedstawionych propozycji

Barszcz Wigilijny z uszkami

Zupa grzybowa z łazankami

Krem z borowików z kwaśną śmietaną

 

 

DANIE GŁÓWNE

Proszę o wybór jednej z przedstawionych propozycji

Szynka pieczona w pomarańczach z goździkami i pieczonymi ziemniakami

Polędwiczka z indyka z serem feta, suszonymi pomidorami i pieczonymi ziemniakami

Karp pieczony w piwie z kopytkami

Sandacz pieczony serwowany z kurkami i kaszą

Pieczona perliczka z musem z kasztanów i kopytkami

Filet z łososia serwowany z sosem z białego wina, warzywami i ryżem

Kaszotto z borowikami i szalotką na białym winie - vege

 

 

DESER

Proszę o wybór jednej z przedstawionych propozycji

Pierogi z makiem i z bakaliami w sosie waniliowym

Ciastko czekoladowe z gorącym sosem wiśniowym

Makowiec

Sernik

Lody piernikowe

 

NAPOJE

Woda gazowana, niegazowana, kawa herbata

 

MENU

W FORMIE BUFETU

140 ZŁ/OSOBA

BUFET ZIMNY

Mus z sandacza owijany w algi morskie

Filety z dorsza w pomidorach z warzywami

Pstrąg na warzywach powlekany galaretką

Tatar z matijasa podany na słonych babeczkach

Marynowane plastry łososia w zielonym pieprzu

Sałatka ziemniaczana przekładana jajkiem i buraczkami

Deska pieczonych mięs, karkówka, rolada z boczku, schab

Pieczywo, masło, marynaty

 

 

BUFET GORĄCY

Zupa grzybowa z domowymi kluseczkami

Wigilijny karp z bakaliami

Sandacz w sosie borowikowym

Pierogi z kapustą i grzybami okraszane cebulką

Kapusta z domowymi łazankami

Ziemniaki pieczone, warzywa pieczone z ziołami

 

 

BUFET DESEROWY

Kompot z suszu

Piernik

Domowy placek z jabłkami

 

NAPOJE

Kawa, herbata, woda gazowana i niegazowana

Sok pomarańczowy i jabłkowy

 

MENU

W FORMIE BUFETU

160 ZŁ/OSOBA

BUFET ZIMNY

Pstrąg na warzywach otulony galaretką

Łosoś marynowany w miodzie z cytryną i świeżym imbirem

Tatar z wędzonego halibuta na pumperniklu

Pomidory z musem z twarożku ziołowego

Grillowane plastry cukinii w kremie balsamicznym z rukolą i kozim serem

Pieczona szynka w miodzie z goździkami

Pieczony rostbef z karmelizowaną gruszką

Pierś z kaczki z musem żurawinowym

Pieczywo, masło, marynaty

 

BUFET GORĄCY

Barszcz z pasztecikiem

Karp duszony z bakaliami

Łosoś w sosie szczypiorkowym

Ravioli z ricottą i szpinakiem

Pierożki z kapustą i grzybami

Kapusta z domowymi łazankami

Ziemniaki pieczone, warzywa pieczone z ziołami

 

 

BUFET DESEROWY

Piernik

Domowy placek z jabłkami

Makowiec

Strudel

Kompot z suszu

Kawa, herbata, woda gazowana, woda niegazowana

Sok pomarańczowy i jabłkowy

 


+48 602 722 602

RESTAURACJA@MAJOLIKA.COM.PL


+48 508 165 593

KAMIL.GORLO@MAJOLIKA.COM.PL